We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

dinsdag 5 mei 2015

De zeven wonderen van bakingsoda voor je schoonheid

Afbeeldingsresultaat voor baking soda
1. Als zachte scrub
Bicarbonaat is het ideale product om dode huidcellen te verwijderen en jou opnieuw een stralende teint te bezorgen. Maak een mengeling van een handvol hydraterende huidcrème en een koffielepel zuiveringszout. Breng dit mengsel in ronde, draaiende bewegingen aan op de huid. Daarna gewoon wegspoelen met lauw water.

2. Voor een frisse adem
Kan iedereen nog ruiken dat je vanmiddag knoflook of kaas gegeten hebt? Dan biedt bicarbonaat de oplossing! Een onfrisse adem wordt veroorzaakt door bacteriën die zijn achtergebleven op je tong. Maak mondwater door één koffielepel zuiveringszout op te lossen in een glas water. Spoel daarmee een paar keer je mond en je zal merken dat niemand nog achteruit deinst van je slechte adem...



3. Voor een relaxerend bad
Niets doet zo'n deugd voor je huid en om te ontspannen als een warm bad waarin je het badzout gewoon vervangt door bicarbonaat.

- 2 soeplepels zuiveringszout
- 2 soeplepels cacaopoeder
- 4 soeplepels melkpoeder
- 1 soeplepel kaneelpoeder

Doe dit mengsel in een kom en roer eens goed. Doe hiervan twee soeplepels in het badwater. Bewaar de rest in een droge omgeving tot het volgende bad. Laat je niet wijsmaken dat zout slecht is voor je lichaam: psoriasis-patiënten reizen al jarenlang af naar de Dode Zee omdat het zoute zeewater helend is voor hun huidletsels.

4. Voor glanzend haar
Om weer een gezonde en glanzende haardos te krijgen, volstaat het om één koffielepel zuiveringszout aan je shampoo toe te voegen. Beperk deze behandeling wel tot maximaal één keer per week, anders bereik je het tegenovergestelde effect.

5. Als deodorant
Verschijnt er een vochtige kring onder je oksels, maar heb je geen deodorant binnen handbereik? Geen paniek: gewoon bicarbonaat uit de keuken brengt de oplossing. Masseer je oksels enkele seconden met een beetje zuiveringszout. Wacht vijf minuten om het goedje opnieuw af te spoelen en je zal merken dat je zweetgeur helemaal weg is!

6. Voor wittere tanden
Je droomt van een echte tandpasta-smile, maar je ziet op tegen de moderne bleektechnieken omdat deze ofwel te duur ofwel te agressief zijn? Doe een klein beetje zuiveringszout of soda op je tandenborstel, al dan niet gecombineerd met tandpasta, en poets daarmee stevig je tanden. Het smaakt niet zo lekker maar is bijzonder effectief. Je zal merken dat je tanden zichtbaar witter worden. Dit hulpmiddeltje is ideaal voor mensen die veel roken en/of koffie drinken.

7. Voor zachte of vermoeide voeten
Eelt op je hielen of voetzolen kan je te lijf gaan met een beetje zuiveringszout en water. Aarzel niet om de ruwe lichaamsdelen stevig in te wrijven met dit goedje. Je zal zien: het is zéér efficiënt en bovendien verdrijft het ook onaangename voetgeurtjes! Ook wanneer je vermoeide voeten of benen hebt, kan een voetbad met zuiveringszout wonderen doen. Daarna kan je je voeten of benen eventueel inwrijven met een zachte bodylotion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten