We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

zondag 1 maart 2015

Een bad nemen met natriumbicarbonaat

Dat de dode zee een gunstig effect heeft voor je huid heb je vast weleens gehoord. Er zijn speciale gezonde zoutbaden bij de wellnesscentra en kuuroorden om je lichaam gezond en vitaal te krijgen. Vooral bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem kan zout een gezonde helende werking hebben.
Je kunt zelf een bad nemen door 100 tot 200 gram baksoda in je badwater te strooien. Je krijgt er een lekker zacht huidje van en het zorgt dat stinkende bacteriën op je huid gedood worden.
Je kunt ook een voetenbad nemen met baking soda. Doe warm water in een teiltje en voeg hier een eetlepel baksoda aan toe en verwen je voeten tot ze weer lekker zacht aanvoelen.




Natriumbicarbonaat bij psoriasis
Mensen met psoriasis hebben immuunsysteem die per ongeluk hun huidcellen gaan door een versnelde levenscyclus dat duurt dagen in plaats van weken.
Zoals overtollige huidcellen sterven af ​​en opstapelen, ze zich ophopen op het oppervlak van de huid en leiden tot de vorming van psoriatica patches. Ongeveer 80 procent van de mensen met psoriasis hebben een aandoening, de zogenaamde plaque psoriasis, die ontstoken laesies die zijn bedekt met zilverachtige, schaal zoals huidcellen produceert. Aanvullende gerelateerde stoornissen omvatten pustuleuze, guttata, erythrodermische en inverse psoriasis, evenals een aandoening genaamd artritis psoriatica.
Natriumbicarbonaat is een kristallijn wit poeder dat uit een combinatie van mononatriumzout en een stof genaamd koolzuur. Het heeft alkalische eigenschappen dat de aanwezigheid van zuur te neutraliseren, en het helpt ook vullen verlaagd slaat belangrijke stoffen, elektrolyten. Gemeenschappelijke intern gebruik natriumbicarbonaat omvatten verlichting van maagzuur en maagzuur en vermindering van het zuurgehalte in het bloed of urine. Het wordt ook gebruikt om actuele oplossingen kun gebruiken voor klysma of voor het reinigen van de mond, neus of vagina te maken.
Mensen met een lichte of matige psoriasis meestal een behandeling met actuele crèmes of zalven die actieve ingrediënten zoals corticosteroïden, salicylzuur, vitamine D-analogen, koolteer, retinoïden, moisturizers en een medicijn genaamd anthralin bevatten. Volgens een studie gepubliceerd in 2005 in het "Journal of Dermatologische behandeling," patiënten met milde of matige psoriasis die in natriumbicarbonaat oplossingen gebaad voor drie weken ervaren een significante vermindering van de waargenomen irritatie van de huid en jeuk. Veel van de deelnemers aan de studie kregen genoeg profiteren van natriumbicarbonaat, dat ze verder zelf de behandeling na de studie kwam tot een einde.
De auteurs van de studie gepubliceerd in het "Journal of Dermatologische Treatment" concludeerde dat natriumbicarbonaat baden hebben een duidelijke rol te spelen in de behandeling van psoriasis, naast zelfs de meest geavanceerde moderne behandelmethoden, die doorgaans worden gebruikt voor ernstige psoriasis aandoeningen. MayoClinic.com merkt echter op dat zowel psoriasis en psoriasis behandelingen zijn heel onvoorspelbaar, en behandelingen die werken voor een persoon kan niet werken voor een ander. Herzie uw psoriasis behandeling opties met uw arts en vraag haar of lokaal gebruik van natriumbicarbonaat kan helpen verlichten uw psoriasis gerelateerde symptomen.

Bronnen:
See more at: http://www.gezondetips.nl/het-gezonde-effect-van-baking-soda-zuiveringszout#sthash.0PCoI1J5.dpuf
http://lasaludfamiliar.com/familieleren/eten-en-drinken/natriumbicarbonaat-voor-psoriasis.php

Geen opmerkingen:

Een reactie posten