We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

Het verschil tussen zuiveringszout, soda en bakpoeder

We beginnen met een stukje scheikunde:
Als eerste Zuiverings zout (ook bekend als Baking soda, Baksoda, Bicarbonaat, Natrium Bicoarbonaat, Dubbelkoolzure soda)
Chemische naam: NaHC03 – Natriumwaterstofcarbonaat.
Baking soda/zuiverings zout is een minerale stof met de chemische samenstelling NaHCO3 en is een verbinding tussen één deel natrium en twee delen waterstofcarbonaat of bicarbonaat.  


Het scheikundig element Na is in het Nederlands natrium (zout) maar wordt in het Engels sodium genoemd. In contact met een zuur, ontstaat er een chemische reactie waarbij CO2 en water aangemaakt wordt.
Zuiveringszout/baking soda bindt zuren. De zuren worden door die chemische reactie geneutraliseerd. Bij de reactie van baking soda met zuren komt koolzuur vrij. Dit koolzuur zorgt voor de rijzende werking van baking soda.
Baking Soda is een basisch zout. Het bi wil zeggen dat er twee maal zo veel carbonaat als natrium in de stof voorkomt.

Bakpoeder

Het is echter  niet te verwarren met bakpoeder.  Baking soda is niet hetzelfde als bakpoeder.
Bakpoeder bevat wel baking soda, maar er is ook een zuur aan toegevoegd. Als daar vocht bij komt gaan die twee een reactie aan waarbij  het ontstane koolzuurgas (CO2) zorgt dan voor de rijzing van het bakproduct. Ook bij verhitting van Baking Soda komt koolzuurgas vrij.
Je kan baking soda dus ook gebruiken als rijsmiddel bij het bakken in combinatie met een zuur (bijv. citroen, karnemelk, citroenzuur etc. etc.).

Soda


Soda (ook bekend als schoonmaaksoda, huishoudsoda of wassoda)
Chemische naam:  Na2C03 – Natriumcarbonaat.
Soda is echter niet geschikt voor consumptie en sterker basisch en agressiever als zuiveringszout.  Soda bindt twee keer zoveel zuur als baking soda en is daardoor een sterkere base. Het is zelfs bijtend en is dus niet uitwisselbaar met baking soda.
Soda is echter wel een prima schoonmaak/ontsmettingsmiddel en je gebruikt het in je zelfgemaakte wasmiddel

Zuiveringszout is natuurlijk!


Zuiveringszout wordt overal in de natuur gevonden, in zeeën en in de aarde en in ons natuurlijk voedsel. Ook in ons lichaam komt zuiverings zout voor.
Deze wordt gemaakt in de alvleesklier, darmwand en nieren en zorgt voor een goede PH (zuurgraad) in het lichaam.
Zuiverings zout is in kleine hoeveelheden veilig voor inwendig gebruik, mits de voorgeschreven hoeveelheden niet worden overschreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten