We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

dinsdag 3 maart 2015

Appelazijn, gezondheid en hygiëne



Appelazijn is ook goed tegen de jeuk van een muggenbeet, dep de appelazijn onverdund op de beet.
Appelazijn  werkt tegen keelpijn bij verkoudheid of griep: doe wat appelazijn in een glas lauw water en gorgel ermee.
Wratten verwijderen gaat ook met appelazijn: het gaasje van een pleister nat maken met appelazijn en op de wrat aanbrengen, herhaal gedurende een paar dagen, de wrat verdwijnt na een tijd.
Sommige vormen van buikpijn zijn gevoelig aan appelazijn: doe een paar eetlepels appelazijn in een glas lauw water en drink het op, het kan verzachtend werken.
Appelazijn – conditioner voor je haar, lekker zacht
Ook koortsblaasjes zijn vaak te verhelpen met appelazijn: dep de azijn zachtjes op het koortsblaasje en herhaal een paar keer per dag tot het blaasje verdwenen is.
Appelazijn heeft detox capaciteiten!
Een goed middel tegen sommige vormen van lichte huidschimmel? Appelazijn natuurlijk! Dep het meerdere keren per dag op de getroffen huid.

Zelfs lichte acne kan worden verholpen met appelazijn. Een klein beetje op een washandje en zachtjes je gelaat wassen.
Elk gezin met kleine kinderen heeft vroeg of laat wel eens ongewenst bezoek van hoofdluizen. Azijn werkt ook tegen hoofdluis: spoel de haren met azijn en laat een uurtje inwerken, herhaal zo vaak als nodig.
Geprikt aan een brandnetel? Appelazijn verzacht de pijn. Dep de geïrriteerde huid met azijn.
Appelazijn geneest kalknagels.
Appelazijn bestrijdt voetschimmel. Neem er een voetbad mee.
Appelazijn is goed tegen acné. Gebruik het als huidlotion tegen acné. Het helpt ook bij zonverbrand, eczeem, kwallen en een insectenbeet. Dep het gezicht met verdund appelazijn en zie het resultaat.
Appelazijn helpt tegen aambeien. Doop een wattenbolletje in onverdunde appelazijn en dep daarmee op de aambeien. Omdat dat kan prikken, kunt u ook kiezen voor met water verdunde appelazijn.
Appelazijn geeft extra energie door de zuurgraad.
Appelazijn reguleert de bloeddruk. Een te hoge bloeddruk gaat omlaag en een te lage bloeddruk omhoog.Appelazijn verdrijft vermoeidheid, omdat het appelzuur extra energie geeft.
Appelazijn beschermt tegen osteoporose.
Appelazijn voorkomt roos.
Appelazijn verlicht diarree.Een lever- galblaasflush met de hulp van appelazijn verlicht en verzacht galstenen in de lever en in de galblaas.U krijgt er mooiere nagels door.
Appelazijn geeft u extra energie.Appelazijn heeft een antiseptische werking. De antiseptische effecten van appelazijn merkt u al na enkele dagen.




1 opmerking:

  1. Hi!

    Wat een goede natuurlijke tip is dat appelazijn! Heb je het zelf wel eens uitgeprobeerd? Zo ja, zou jij het dan misschien leuk vinden om dit met een groter publiek te delen? Voor een nieuw programma voor Omroep MAX zijn wij op zoek naar mensen die met eigen huis-, tuin-, en keuken middelen een manier hebben gevonden om een gezondheidsprobleem op te lossen dan wel te verbeteren. Voor een vrijblijvend gesprek ben ik bereikbaar via gezondverstand@warnerbros.com of 020 3463723.

    Groet,
    Rosa

    BeantwoordenVerwijderen