We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

zondag 1 maart 2015

Wasverzachter

Wasverzachter is een middel dat met het laatste spoelwater aan het wasgoed wordt toegevoegd. Het helpt om de was soepeler te laten aanvoelen en geeft het een lekkere geur. Zelf wasverzachter maken is gezonder dan kopen bij de supermarkt, want je gebruikt geen chemicaliën. Daarnaast is de geur van schone was onbetaalbaar.
Op basis van witte azijn
Voeg één of twee theelepels essentiële olie en 32 ml gedistilleerde witte azijn in een kom die je kunt afsluiten. Schud de kom goed om de olie en azijn te mixen. Het azijnmengsel moet voor gebruik worden verdund. Voor een standaard hoeveelheid was, combineer je ¼ kopje azijnmengsel met ¾ kopjes water.

Je hoeft niet bang te zijn dat je kleding naar azijn ruikt, want daar is de essentiële olie voor. Kies je eigen geur, bijvoorbeeld lavendel of patchouli (verkrijgbaar bij een reformzaak of drogisterij). De azijn verzacht de was, helpt zeepresten verwijderen en vermindert de kans op statische kleding.
Op basis van zuiveringszout
Zuiveringszout is een natuurlijke wasverzachter, helpt reinigen en ontsmetten. Voeg zes kopjes azijn toe aan één kopje zuiveringszout en meng het zorgvuldig door elkaar. Gebruik een half tot één kopje per wasbeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten