We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

donderdag 26 februari 2015

Appelazijn tegen reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meerdere aandoeningen die klachten
veroorzaken aan het bewegingsapparaat.
Hoe reuma ontstaat, is niet bekend, wel is duidelijk dat het afweersysteem verstoord raakt. Vermoedelijk komen hierdoor stoffen vrij die het afweersysteem tegenwerken.
De meest voorkomende vormen van reuma zijn jicht, artrose, lyme en fibromyalgie.
Daarnaast zijn er ook veel gevallen bekend waarbij reumatische klachten optreden maar waarbij dit niet terug te vinden is in het bloed. Ondanks er niets te zien is kunnen de klachten zeer vervelend zijn en het optimaal functioneren van het lichaam behoorlijk verhinderen.

Veel voorkomende klachten bij reuma zijn:
Pijnlijke en stijve gewrichten
Pijnlijke en stijve spieren
Opgezette gewrichten
Vermoeidheid

Helaas is reuma (nog) niet te genezen, maar de klachten zijn vaak wel te verminderen. De klachten kunnen bijvoorbeeld verminderen door:


Ontspanning en voldoende rust te nemen.
In beweging blijven voor soepele gewrichten.
Appelazijn kan echter ook een goed middel zijn om reumatische klachten te verminderen. Vooral mensen die last hebben van jicht hebben vaak baat bij het dagelijks nemen van een beetje appelazijn. Appelazijn draagt immers bij aan het verbeteren van de bloedcirculatie en het afweersysteem (hetgeen dat bij reuma verstoord is), daarnaast werkt appelazijn ontstekingsremmend waardoor ontstekingen aan bijvoorbeeld gewrichten kunnen verminderen. Door deze eigenschappen kan appelazijn de reumatische klachten verlichten.

Appelazijn nemen tegen reumaklachten:
Iedere ochtend een glas water gemengd met een eetlepel appelazijn nemen kan een goede bijdrage leveren in het verlichten van de klachten die reuma veroorzaken. Eventueel kunnen ook de andere appelazijn drankjes worden  genomen voor een aangenamere smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten