We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

donderdag 26 februari 2015

Appelazijn voor het haar

Wanneer u appelazijn met water combineert (1 deel azijn en 1 deel water) heeft u een mengsel dat goed als diepreinigende shampoo te gebruiken is. Een diepreinigende shampoo reinigt het haar zeer grondig, het zuur in de appelazijn zorgt voor deze diepreinigende werking. U kunt deze natuurlijke shampoo gebruiken als vervanger voor uw oude shampoo maar u kunt de zelfgemaakte shampoo ook naast de gebruikelijke shampoo gebruiken.
De shampoo gemaakt van appelazijn maakt het haar niet alleen goed schoon, maar is ook goed voor de hoofdhuid. Appelazijn neutraliseert de huid en helpt een geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren. Hierdoor is de appelazijnshampoo vooral een aanrader wanneer u te maken heeft met:
  • Roos
  • Een jeukende hoofdhuid
  • Haaruitval
  • Hoofdhuidschilfers
Ook om het haar mooier te maken is appelazijn een aanrader. Door appelazijn  worden de haarschubben gesloten en word het haar zachter en krijgt het meer glans. Er wordt zelfs gezegd dat het haar sneller zou gaan groeien door het te wassen met appelazijn.
Het haar wassen met appelazijn
Meng 1 deel water met 1 deel appelazijn. Het is het makkelijkst om dit in een oude shampoofles of plastic frisdrankfles te doen zodat de shampoo makkelijk over het haar te verdelen is.
Giet de shampoo gemaakt van azijn over het haar en masseer het goed in op de hoofdhuid (dus niet alleen in het haar).
Zorg wel dat de appelazijn na het wassen goed wordt uitgespoeld zodat de zure geur niet meer te ruiken is.
Eventueel kunt u na het wassen met appelazijn nog een conditioner gebruiken, op die manier zal het azijn ook niet meer te ruiken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten