We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

donderdag 26 februari 2015

Maak je tanden witter zonder ze te bleken met baking-soda

Je tanden zijn erg gemakkelijk witter te maken met behulp van baking soda. In Nederland staat dit bekend als zuiveringszout (natriumbicarbonaat). Baking soda wordt, in tegenstelling tot zuiveringszout, ontwikkeld voor gebruik bij het bereiden van bakproducten en is dus hygiënischer om in je mond te gebruiken.


Maak je tandenborstel nat en druk de borstel in wat baking soda zodat alle borsteltjes wat baking soda bevatten. Je kan beter wat minder gebruiken dan teveel. Gebruik ongeveer evenveel baking soda als wanneer je zout op een eitje zou strooien.
Poets je tanden zoals gewoonlijk. Baking soda smaakt erg zout, als je dit erg vies vindt kan je er voor kiezen om er wat tandpasta bij te gebruiken. Let er op dat je niet te hard drukt, je tandvlees kan er zeer van gaan doen.
Spuug de soda uit en spoel je mond met water. Spoel je mond goed om alle baking soda te verwijderen. Het is niet giftig maar ook niet lekker. Het kan zijn dat het tintelt in je mond, dit is volkomen normaal, dat  komt door het zout.
Als je dit een aantal keren herhaalt dan zal je zien dat je tanden echt witter worden. Het is helemaal niet nodig om dure tandpasta’s te kopen. Koop gewoon wat baking soda, een pak van 200 gram heb je al voor rond de 2 euro, hier kan je jaren mee doen.

Let op!
Gebruik deze methode niet te vaak, het glazuur van je tanden kan er door beschadigen. Dit komt omdat baking soda een soort schuurmiddel is. Doe het dus niet dagelijks, maar eenmalig 2 of 3 dagen achter elkaar.
Baking soda lost de lijm van beugels op. Gebruik het dus niet als je een beugel hebt.
Poets niet te hard, hierdoor kan je glazuur beschadigen.
Poetsen met baking soda is volledig op eigen risico. Vertrouw je het niet, koop dan gewoon de speciale tandpasta’s in de winkel. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het echt werkt, het bespaart mij ook veel geld.
Bron:vuljespaarpot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten