We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

donderdag 26 februari 2015

Haar wassen met bakingsoda

Het wassen van je haar met een reguliere shampoo kan schadelijk zijn. In vrijwel iedere shampoo zitten namelijk de ingrediënten Sodium Lauryl Sulfate (SLS) of Sodium Laureth Sulfate (SLES). Deze chemicaliën zijn, naast water, de belangrijkste ingrediënten van shampoo en worden toegevoegd omdat het goed schuimt, goedkoop is, maar bovenal goed reinigt. Sterker nog, het reinigt zo goed dat het ook voor het ontvetten van motoren wordt gebruikt. De hoeveelheid van deze chemicaliën in shampoos is veilig, mits je het niet te vaak gebruikt en je na gebruik grondig uitspoelt. Naast het feit dat SLS al het vuil uit je haar verwijderd, neemt het ook direct de natuurlijke vetten van je hoofdhuid weg. Dit zorgt voor uitdroging en breken van je haar. Daarom wordt er vaak geadviseerd om, naast het grondig uitspoelen van de shampoo, ook een conditioner te gebruiken om de verloren vetten weer aan te vullen.



Nog beter is: gebruik geen shampoo. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een meer natuurlijke levenswijze. Het niet gebruiken van shampoo past daar goed bij, want er zijn meerdere manieren om je haar schoon, fris en  bovenal gezond te houden zonder het gebruik van shampoo.

Baking Soda en appelazijn
Eén van deze manieren is het gebruik van ‘baking soda’, ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout. Meng een eetlepel zuiveringszout met 1 of twee kopjes warm water. Maak je haar nat en masseer voor één minuut de mix van water en zuiveringszout in je haar. Spoel het daarna uit. Spoel je haar daarna met appelrazijn. Je kunt het in je haar laten of uitspoelen. Het is niet noodzakelijk, maar het azijn ruikt sterk.

Het azijn sluit de schubben van je haar waardoor je haar meer zal glanzen en zachter aanvoelt en het heeft een zuiverende werking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten