We gaan terug naar de bron, terug naar de natuur, terug naar jezelf...

Verandering van bewustzijn en zelfzorg, reiniging van lichaam en geest is de weg terug naar gezondheid. Als het lichaam en de geest weer optimaal functioneren zul je ontdekken dat een goede gezondheid werkelijk de grootste schat is. Laten we vandaag beginnen...

LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN MEDICIJN UW VOEDING (Hippocrates)

maandag 27 april 2015

Zelf tarwegras kweken



Wat heb je precies nodig als je zelf tarwegras wilt gaan kweken?
De graankorrels zelf.
Het is voor de optimale gezondheid het best om een harde soort graan te kiezen.
Een schaal (hierin laat je de korrels weken).
Een paar lage bakken.
Heb je geen bakken dan kan een dienblad bijvoorbeeld ook.
Een zeef
Potaarde met compost of lichte tuinaarde. Je kunt het beste kiezen voor biologische potgrond.
Je weet nu precies wat je nodig hebt om te beginnen, maar hoe gaat het nu verder?


In 14 stappen tarwegras maken:
  1. Leg de graankorrels eerst in een schaal met gefilterd, puur water. Ik gebruik zelf 1 liter gemagnetiseerd, gefilterd water en daar voeg ik een klein lepeltje sole aan toe. Hier besprenkel ik ook de graankorrels mee.
  2. Laat de graankorrels hier 12 uur weken zodat ze zacht worden. Na 12 uur giet je het water af. Zorg ervoor dat je de schaal met graankorrels op een donkere plaats zet (weg van zonlicht).
  3. Geef de korrels water (twee keer per dag, vergeet niet het water weer af te gieten na elke keer). Dit doe je totdat de korrels beginnen te kiemen.
  4. Let op de gekiemde korrels, je zult kleine witte worteltjes zien naar een paar dagen. Wacht totdat de kleine witte worteltjes ongeveer net zo lang zijn als de graankorrels zelf zijn. Wanneer dat zover is kun je de korrels gaan planten.
  5. Neem een lage bak, en breng een laagje potaarde aan. Dit hoeft niet veel te zijn, je hebt al genoeg aan ongeveer 1 à 1,5cm. Zorg er wel voor dat eventuele klontjes fijn worden gemaakt. Je wilt uiteindelijk een gelijkmatige laag fijne aarde hebben.
  6. Nu is het tijd om de gekiemde korrels over de aarde te strooien. Gooi ze niet blindelings in het rond, maar zorg ervoor dat de korrels elkaar net niet raken, maar dat je toch nog weinig van de aarde kunt zien. Je wilt een laagje van één korrel dik, dus niet bovenop elkaar.
  7. Besproei de korrels met een spuitbus
  8. Dek de bak af met een doek of omgekeerde bak.
  9. Laat de bak drie dagen lang in het donker staan. Hier klinkt voor veel mensen vreemd, maar in het donker gaat het kiemproces verder. Hierdoor kunnen de jonge plantjes zich ontwikkelen.
  10. Het is wel belangrijk om gedurende deze drie dagen er voor de zorgen dat je de kiemen vochtig houdt. Zoals eerder moet er geen laagje water in de bak staan, maar de kiemen moeten wel voldoende vloeistof hebben.
  11. Kijk af en toe hoe snel deze grassprietjes groeien. Je zult er werkelijk verstelt van staan. Als je ziet hoe snel deze grassprietjes groeien dan snap je al snel dat ze inderdaad wel vol moeten zitten met gezonde voeding.
  12. Wanneer de grassprietjes ongeveer een centimeter hoog zijn, dan is het tijd om ze uit de duisternis te halen en in het licht te zetten. Je merkt al snel dat tarwegras een stevige plant is met een vrij sterke punt. Als je de hand over de schaal haalt voel je dat al die grassprietjes een soort borstel-effect hebben.
  13. Vergeet niet dat de plantjes water moeten hebben. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. Kijk af en toe of het water al op is en vul het eventueel bij. Ze zult zien dat de plantwortels een ‘matje’ op de bodem van de bak vormen.
  14. Na ongeveer een week (tot tien dagen) zal het tarwegras omhoog geschoten zijn, tot wel ongeveer 10cm hoog. Nu is de tijd om te oogsten. Dit kan heel gemakkelijk met een schaar.
  15. Zorg ervoor dat je de sprieten boven de grond afknipt. Nu kun je de tarwegras sprieten verwerken tot sap.
  16. Ik pers het sap met een bessenmolen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten